Editare carte

Serviciul de Editare carte presupune redactarea un nivel mai ridicat, insluzand schimbari si modificari stabilite de comun acord la nivel de continut. Mai exact, initial se realizeaza o analiza minutioasa si foarte atenta a  lucrarii, atat din punct de vedere al continutului si structurii, ca si al modului de exprimare si limbajului folosit. În momentul in care redactorul intelege subtilitatile textului, le poate  armonizeaza cu scopul cartii, cu normele generale de editare si cu stilul propriu fiecarui autor, mentinandu-se si chiar inbunatatindu-se calitatea lucrarii finale din perspectiva impactului asupra cititor.

editare carte; corectare; editare carte iasi; serviciu editare carte iasi; corectura carte; editare carte iasi
Contacteaza-ne pentru detalii

Procesul de editare carte

În primul rand, calitatea si eficienta procesului de editare carte se bazeaza in principal pe stabilirea unei comunicari fluente si sincere intre editor si autorul lucrarii. Dincolo de intelegerea materialui propriu-zis, editorul are ca si scop intelegerea modul de exprimare si prezentare al ideilor pe care il prefera si foloseste autorul. Astfel, totate modificarile aduse structurii si continutului lucrarii in activitatea de editare carte trebuie sa fie stabilite de comun acord cu autorul, rezultatul fiind reusita de exprima ideile si de a scrie intr-un mod care sa nu faca nota discordanta cu ansamblul lucrarii.

În cadrul serviciului de editare carte, se elimina in primul rand repetitiile suparatoare, tautologiile, termenii sau expresiile cu sensuri improprii sau inadecvate lucrarii, se elimine greselile de exprimare – anacolute, pleonasme, redundante. Redactorul poate de asemenea recurge si la schimbari de topica, la scurtarea frazelor sau la delimitarea lor in propozitii, in cazul in care acest lucru se dovedeste a fi necesar pentru clarificarea mesajului.