Redactare carte si corectura

În cadrul serviciului de redactare carte, manuscrisul este printat si preluat apoi de un redactor familiarizat cu domeniul literar de care apartine volumul, care-l citeste cu atentie. Redactorul verifica ortografia, punctuatia, corectitudinea sintaxei si aduce textul la forma ceruta de normele de editare stabilite in editura. Printre aspectele principale ale lucrarii verificate pe parcursul serviciului de redactare carte, redactorul verifica fluenta frazelor si claritatea ideilor, cauta posibilele inadvertente si, in general, propune autorului modificari care pot merge de la simple reformulari pana la restructurari de capitole.

redactare carte; corectura carte; redactare carte iasi; editura; redactare carte; corectare carte; redactare carte;
Contacteaza-ne pentru detalii

Servicii redactare carte

Toate modificarile mentionate mai sus sunt discutate cu autorul si sunt aplicate numai dupa ce acesta este de acord. Modificarile sunt introduse in lucrarea in format digital si se obtine astfel textul brut final.

Desi procedura de redactare carte poate fi uneori privita cu reticenta de unii autori ca fiind o influenta in structura textului, ea este absolut necesara. Oricine poate „scapa” anumite detalii de ordin gramatical, urmarind mai mult firul naratiunii, asa ca redactorul este cel care:

  • Elimina greselile si clarifica textul. Printre greseli se pot numara erorile de tip gramatical, fonetica, vocabular, ortografie si ortoepie;
  • Verifica cursivitatea si consistenta frazelor, felul in care este construita actiunea, daca are logica si consecventa;
  • Verifica ordinea si cursivitatea capitolelor, modalitatea de realizare a tabelelor (in lucrarile stiintifice), corectitudinea citatelor, a numelor de personalitati, de localitati, datele istorice, notele de subsol, bibliografia etc.

Procesul de redactare carte, daca este facut in mod profesionist, nu modifica mesajul cartii si nici stilul personal al autorului, ci le pune in valoare, cartea devenind mai atractiva pentru cititor. Acesta este si obiectivul serviciului de redactare carte, acela de a privi si aprecia lucrarea din punctul de vedere al impactului asupra cititorului. Desigur, autorul este cel care are ultimul cuvant, avand libertatea de a fi sau nu de acord cu modificarile propuse.

Corectura carte

În cele mai multe cazuri, corectura este o componenta a procedurii de redactare carte, si presupune activitatea de inlaturare a greselilor, de catre un specialist, aparute in urma elaborarii unui text scris. Aceasta se refera la identificarea si corectarea erorilor de culegere a textului sau a celor de ortografie si punctuatie, fara a se interveni in  formularea frazei si se poate executa atat inainte, cat si dupa redactarea sau tehnoredactarea materialului.