Tehnoredactare carte şi diacritice

Serviciile de tehnoredactare carte realizate de Editură Stef se situează la un nivel înalt de calitate. În funcție de specificul fiecărei lucrări, se decide pregătirea de tipar în raport cu specificațiile volumului (translarea și prelucrarea documentului dintr-un format în altul) și se negociază prețul final, pornind de la ofertă standard de prețuri ale editurii.

Acest serviciu poate include, la cererea autorului, si introducerea diacriticelor. Noi “punem accentul” pe folosirea diacriticelor deoarece prezenta sau absenta acestora in scriere poate influenta si chiar schimba sensul cuvintelor, si implicit, al frazei.

tehnoredactare carte; introducere diacritice; tehnoredactare carte iasi; editura; tehnoredactare carte
Contacteaza-ne pentru detalii

Servicii tehnoredactare carte

Serviciul de tehnoredactare carte înseamnă pregătirea tehnică a unui manuscris, înainte de a începe operația de tipărire și se execută după reguli bine stabilite. La interior, cartea se „paginează“, adică textul se așază în pagină ținând cont de fonturi (corpurile de litere) și de forma tipografică a manuscrisului. În urma aplicării unei serii de operaţii de prelucrare asupra manuscrisului, se are în vedere obţinerea unui document cu calităţi grafice superioare, lizibil, cu un aspect profesionist şi cu o formă de prezentare adaptată la conţinut.

In ceea ce priveste continutul, designul sau grafica de carte tin de serviciul de tehnoredactare carte. Tipul sau formatul de carte determină alegerea graficii. Designul are un rol foarte important în pregătirea paginilor: cum vor începe şi cum se vor încheia capitolele, dacă există note de subsol etc.  Pentru cărţile care conţin ilustraţii sau imagini este important cum sunt folosite culorile, tipărirea lor, designul copertelor şi a materialelor utilizate. Asadar procedura de tehnoredactare carte cuprinde si “desin-ul interior” al cartii, nu doar transpunerea sectiunilor scrise in format digital.

Introducere diacritice

În cazul în care nu se respectă scrierea cu diacritice, se poate schimba complet sensul unui cuvânt, deteriorând corectitudinea și coerența textului. De exemplu: tata/țață/țâța; ras/râs; mana/mână/mâna/măna; nas/naș; tanc/țânc; laturi/lături/lațuri; roman/român; fata/făta/fața/față/fâță/fată; print/prinț; tipar/țipar etc.

In acest send, serviciul de tehnoredactare carte poate include, la cererea autorului, si introducerea diacriticelor in forma finala in format digital a cartii.