Tehnoredactare carte şi diacritice

Serviciile de tehnoredactare carte realizate de Editura Stef se situeaza la un nivel inalt de calitate. În functie de specificul fiecarei lucrari, se decide pregatirea de tipar in raport cu specificatiile volumului (translarea si prelucrarea documentului dintr-un format in altul) si se negociaza pretul final, pornind de la oferta standard de preturi ale editurii.

Acest serviciu poate include, la cererea autorului, si introducerea diacriticelor. Noi “punem accentul” pe folosirea diacriticelor deoarece prezenta sau absenta acestora in scriere poate influenta si chiar schimba sensul cuvintelor, si implicit, al frazei.

tehnoredactare carte; introducere diacritice; tehnoredactare carte iasi; editura; tehnoredactare carte
Contacteaza-ne pentru detalii

Servicii tehnoredactare carte

Serviciul de tehnoredactare carte inseamna pregatirea tehnica a unui manuscris, inainte de a incepe operatia de tiparire si se executa dupa reguli bine stabilite. La interior, cartea se „pagineaza“, adica textul se asaza in pagina tinand cont de fonturi (corpurile de litere) si de forma tipografica a manuscrisului. În urma aplicarii unei serii de operaţii de prelucrare asupra manuscrisului, se are in vedere obţinerea unui document cu calitaţi grafice superioare, lizibil, cu un aspect profesionist şi cu o forma de prezentare adaptata la conţinut.

In ceea ce priveste continutul, designul sau grafica de carte tin de serviciul de tehnoredactare carte. Tipul sau formatul de carte determina alegerea graficii. Designul are un rol foarte important in pregatirea paginilor: cum vor incepe şi cum se vor incheia capitolele, daca exista note de subsol etc.  Pentru carţile care conţin ilustraţii sau imagini este important cum sunt folosite culorile, tiparirea lor, designul copertelor şi a materialelor utilizate. Asadar procedura de tehnoredactare carte cuprinde si “desin-ul interior” al cartii, nu doar transpunerea sectiunilor scrise in format digital.

Introducere diacritice

În cazul in care nu se respecta scrierea cu diacritice, se poate schimba complet sensul unui cuvant, deteriorand corectitudinea si coerenta textului. De exemplu: tata/tata/tata; ras/ras; mana/mana/mana/mana; nas/nas; tanc/tanc; laturi/laturi/laturi; roman/roman; fata/fata/fata/fata/fata/fata; print/print; tipar/tipar etc.

In acest send, serviciul de tehnoredactare carte poate include, la cererea autorului, si introducerea diacriticelor in forma finala in format digital a cartii.