/, Pagini_Tipografie/Ziua Tipografului – Interviu Radio Iasi, Prof. Stelian Chiriac

Ziua Tipografului 2018

Interviu Radio Iasi, cu Dl. Prof. Stelian Chiriac, Administrator Stef Iasi

Mai mult decât o revoluţie, tiparul a însemnat o evoluţie pentru omenire. Tipografii, magicienii literelor, sunt cei care trudesc zi de zi, pentru ca pasionații de lectură și doritorii de cunoaștere să poată primi informaţia “fierbinte”. Astfel, cărțile autorilor clasici și contemporani, enciclopediile, dicţionarele, revistele, cultura de masă, tot ceea ce cunoaştem şi ne ghidează astăzi în viaţă nu ar fi fost posibile fără presa de tipar.

Ziua Tipografului este sărbătorită la nivel national în fiecare an pe 13 decembrie, marcând ziua jertfei a 102 tipografi bucureşteni, ucişi în 1918, în timpul manifestaţiei paşnice a slujitorilor tiparului pentru revendicările lor social-economice, precum şi pentru ceea ce numim noi astăzi „libertatea presei“.

Interviu cu Dl. Profesor Stelian Chiriac

Cu aceasta ocazie, Radio Iasi a realizat un interviu cu administratorul grupului de firme Stef, Dl. Profesor Stelian Chiriac. Tipografia si Editura Stef au fost si raman componente esentiale in activitatea firmei Stef Iasi, societate ce a aniversat anul acesta 27 de ani de la infiintare. In cadrul interviului a fost abordat subiectul cartilor vandute si citite online (ebook),  cat si citirea unei carti tiparite, in forma fizica. Cu aceasta ocazie, Dl. Profesor Stelian Chiriac a subliniat faptul ca Tipografia Stef  are ca obiectiv sa sporeasca interesul tinerilor pentru cartea tiparita, prin preturi mici si calitate superioara a produsului final tiparit. In incheiere, Dl. Profesor Chiriac le ureaza celor din echipa Tipografiei Stef, precum și celorlalți colegi de breaslă, “multa sănătate şi La mulţi ani!”, cu mulţumiri pentru munca lor, nu întotdeauna ştiută, dar mereu preţuită.

Tipografia si Editura Stef Iasi

Pentru Tipografia Stef, aniversarea acestei zile se metamorfozează într-o sărbătoare, pentru că este poate singura zi din an în care cei care trudesc la realizarea cărților de poezie și proză, dar şi a altor produse tipografice, se simt în centrul atenţiei, se simt valorificați.

În vastul peisaj tipografic ieșean, Tipografia Stef a reuşit să se identifice nu numai datorită vechimii sale în branşă şi istoriei pe care o oferă clienților ce-i trec pragul, dar şi datorită utilajelor de ultimă generaţie pe care le foloseşte. Tipografia Stef oferă clienţilor un set de servicii de o calitate aparte. Am investit experiența acumulată de-a lungul anilor pentru atingerea şi susţinerea acestui standard ridicat de calitate şi profesionalism. Cu ajutorul echipamentelor de ultimă generaţie şi aparatură performantă de care dispunem, echipa noastră de profesionişti vă poate oferi cu încredere o gamă largă de servicii tipografice, de la tipar digital, până la imprimare.

De asemenea, Tipografia Stef tipăreşte cărţi în tiraje de până la 250 exemplare, folosind cele mai performante maşini de tipar digital, primele din Iaşi, acceptând tiraje oricât de mici (chiar şi un singur exemplar) la tarifele tirajelor de 75 exemplare. Imprimările color se realizează tot pe maşini digitale, cele mai performante din Moldova, iar pentru tiraje mai mari de 250 exemplare putem utiliza tehnologie offset.

Specificul de tipografie digitală, precum și dotarea cu aparatură de ultimă generație, produsă de firme de prestigiu, ne ajută să putem menține cele mai mici prețuri pentru cea mai bună calitate a lucrărilor realizate. Pe utilajele noastre putem realiza lucrări de tipografie (carte, materiale comerciale – pliante,  flyere, cataloage, etc.), albume de artă (grafică, pictură, fotografie etc.), tablouri foto, materiale de identitate vizuală (afișe, postere indoor și outdoor până la 160/1000 cm), cărți de vizită, etichete, formulare tipizate (facturiere, chitanțiere, formulare medicale, etc.). De asemeni, putem realiza și alte lucrări din domeniile conexe, la cererea clienților.

Le urăm tipografilor noştri, din echipa Tipografiei Stef, precum și celorlalți colegi de breaslă sănătate şi „La mulţi ani!”, cu mulţumiri pentru munca lor, nu întotdeauna ştiută, dar mereu preţuită.

2019-02-13T09:37:32+00:00